Violeta Alexandru, mesaj de ultimă oră despre pensii! „Trebuie să crească”

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru a transmis un mesaj de ultimă oră despre pensii! Oficialul a vorbit despre majorare și a ținut să asigure pe toată lumea că PENSIILE vor creşte.

“Planul nostru este să ne ținem de promisiunea cu privire la creșterea pensiilor. Fiecare dintre noi avem bunici.

Eu sunt un om care discută zilnic cu pensionarii, eu știu presiunea zilnică pe care o au să-și acopere nevoile.

Ce spune Violeta Alexandru despre majorarea pensiilor

Nu este un cadou sau un gest frumos, este o necesitate. În condițiile în care am trecut printr-o criză economică și economia a fost zguduită, este responsabilitatea noastră, dincolo de alegeri și de orice calcul electoral, să vedem care este fundamentul în buget și asta va face ministrul Finanțelor în zilele următoare.

Pensiile trebuie să crească. Pensiile în acest moment nu mai pot susține nevoile oamenilor. Dorința noastră este să fie o creștere sustenabilă și pentru acest an și pentru anul viitor, care în același timp să fie o creștere suportabilă și în anii viitori”, a spus Violeta Alexandru la Realitatea Plus.

Vă readucem aminte că, în ultima perioadă, trei organizații de pensionari au solicitat Executivului să respecte legislaţia în vigoare, care prevede majorarea pensiilor cu 40% de la 1 septembrie.

“Dacă chiar este o problemă pandemia, şi într-adevăr este acel şomaj tehnic, acele unităţi care şi-au încheiat activitatea, nu şi-au dus activitatea în continuare, nu mai vin contribuţii din această cauză, există o rezervă uriaşă, şi noi am propus-o, ca suma care se transferă la fondurile administrate privat, acea sumă de 9 miliarde care spuneam că este în bugetul pentru anul acesta, poate să fie amânată, prorogată cu un an sau doi, că într-adevăr anul acesta este o problemă, şi atunci sunt destui bani ca să se asigure acel 40% prag de creştere a pensiilor pe care le avem.