Vietnamul evacuează un întreg oraș, după ce autoritățile au depistat trei cazuri de COVID-19

În urma depistării primelor trei cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în Vietnam după o pauză de peste trei luni, aproximativ 80.000 de persoane vor fi evacuate din oraşul Da Nang din centrul ţării.

Mii de turişti vienamezi încearcă să părăsească acel oraş costier după ce autorităţile locale au anunţat prima transmitere comunitară a SARS-CoV-2 în Vietnam după o pauză de peste trei luni, transmite Agerpres.

Operaţiunea de evacuare va dura cel puţin patru zile, iar companiile aeriene naţionale vor opera aproximativ 100 de zboruri în fiecare zi din Da Nang spre 11 oraşe vietnameze, a precizat Guvernul de la Hanoi.

Vietnamul aplică măsuri drastice

 

Măsurile de distanţare socială au fost reintroduse în Da Nang după ce trei cazuri noi de infectare au fost confirmate, punând capăt unei perioade de 99 de zile fără transmitere comunitară a virusului.

Un bărbat vietnamez a fost testat pozitiv cu COVID-19 în oraşul Da Nang vineri, iar 50 de persoane cu care el a intrat în contact au fost apoi izolate. Alte două cazuri au fost confirmate de atunci, însă autorităţile se tem că numărul persoanelor infectate ar putea să crească semnificativ în zilele următoare.

Spitalul în care a fost internat acel bărbat testat pozitiv a fost plasat în carantină. Oraşul Da Nang şi-a închis aeroportul pentru cursele internaţionale şi a interzis turismul local pentru cel puţin două săptămâni.

După ce starea de sănătate a pacientului s-a deteriorat cu rapiditate, acesta a fost conectat la un ventilator şi la un dispozitiv de oxigenare prin membrană extracorporală (ECMO).

Până în prezent, Vietnamul a avut succes cu programul său de limitare a pandemiei de COVID-19. Doar 420 de cazuri au fost înregistrate în această ţară, unde nu a fost confirmat deocamdată niciun deces.