VEȘTI BUNE ÎN PRIMA ZI DE PAȘTE

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, le-a transmis un mesaj important românilor în prima zi de Paște referitor la evoluția pandemiei de coronavirus la noi în țară.

Concret, Tătaru îi roagă pe cetățeni să mai aibă răbdare încă 7-10 zile, până va fi vârful pandemiei.

A recunoscut că este un moment greu, dar „ne trebuie credinţa şi speranţa ca următoarele sărbători să le petrecem împreună”.

„Mulţumesc populaţiei care a înţeles mesajul şi să aibă răbdare încă 7-10 zile. E un moment greu, dar ne trebuie credinţa şi speranţa ca următoarele sărbători să le petrecem împreună (…)

Suntem aproape de un vârf şi sperăm ca apoi să avem una-două săptămâni de stabilitate, după care să începem să scădem ca număr de cazuri noi”

, a transmis ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, în prima zi de Paşte, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Creștere lentă a numărului de infectați

În același timp, Tătaru susține că partea bună este că avem o creştere lentă a cazurilor de coronavirus, iar acum suntem în scenariul 4, când cazurile de la UPU sunt privite ca potenţiale cazuri COVID, pentru mai multă precauţie.

„Izolarea la domiciliu a permis consumarea acestei boli, ca să nu mai avem transmitere comunitară. Nerespectarea măsurii face ca numărul de cazuri să crească. Putem avea 12.000-15.000 de cazuri în vârful pandemiei, poate chiar şi mai mult, dacă nu se respectă măsurile. Dar sper ca trendul să rămână acesta, lent”

, a atras atenţia ministrul Sănătăţii.