Veste proastă pentru Ionuţ Gologan! Ce se întâmplă cu romanul condamnat la moarte în Malaezia

Veste proastă pentru Ionuţ Gologan! Cazul lui Ionuţ Gologan, romanul condamnat la moarte în Malaezia, a ţinut prima pagină a ziarelor încă din 2012. Atunci, el a fost prins şi condamnat la moarte prin spânzurare, pentru trafic de droguri. Cu toate că tatăl şi bunica tânărului şi-au pus speranţele în autorităţile din Kuala Lumpur şi în autorităţile romane, rugăminţile lor au rămas fără răspuns.

În dată de 26 iunie 2012, tânărul care avea atunci 22 de ani, a fost prins pe Aeroportul Internaţional Kuala Lumpur. Avea în bagaje 1,5 kilograme de metamfetamina. Lucra ca şofer cu jumătate de normă pentru o companie de transport din Germania. A fost închis în Malaezia, în condiţii de coşmar. De atunci, nu s-au mai aflat decât foarte rar informaţii despre starea lui.

Mai multe delegaţii din România au purtat o serie de discuţii cu autorităţile din Malaezia, încercând să îl salveze. Chiar şi avocaţii romanului au depus o cerere de graţiere. Cererea a fost trimisă sultanului Malaeziei. Se menţiona în acel act ca sentinţă finală nu poate fi pusă în aplicare până când nu se dă un răspuns oficial pentru cererea de graţiere. Acest proces este unul de durată.

 

În anul 2017. familia lui Ionuţ Gologan şi-a pus din nou speranţe în eliberarea lui. Autorităţile malaeziene anunţau la acea vreme blocarea administrativă a execuţiilor, în cazul deţinuţilor condamnaţi la moarte pentru trafic de droguri, până se revizuieşte legea.

Din păcate însă, conform unei ştiri apărute acum, în publicaţia New Straits Times, se pare că persoanele prinse că fac trafic de droguri sunt şi acum, în anul 2021, condamnate la moarte în Malaezia. Asta nu poate decât să vină că o nouă lovitură pentru cei care sperau să îl vadă liber pe roman.