Se anticipeaza un val 2!

Membrii Biroului Executiv al PNL și președintii liberali de filiale au avut marți seara o ședință în format de videoconferință pentru a discuta despre amânarea alegerilor locale, dar și alte probleme apărute din cauza crizei.

De asemenea, surse politice au declarat pentru Știrile Pro TV că președintele PNL Ludovic Orban le-a transmis colegilor liberali că Guvernul pregătește măsuri pentru relansarea economică.

De altfel, unul dintre subiectele discutate a fost și cel al măsurilor economice care se impun după izbucnirea crizei care a fost provocată de pandemia de covid-19.

Unul dintre scenariile luate în calcul de Orban este organizarea alegerilor locale în luna septembrie, iar cele parlamentare în decembrie.

Acest lucru s-ar putea aplica, însă, cu o singură condiție, mai spun sursele citate, și anume ca ”valul 2” al pandemiei de covid-19, care ar putea izbucni în octombrie, să nu fie atât de rău ca cel de acum. În cazul în care și atunci vor exista efecte negative puternice în econonmie și în rândul populației, atunci ambele scrutine ar putea fi amânate pentru primăvara anului 2021.

În prezent, Guvernul anticipează că vom avea parte de un vârf al cazurilor de infectare cu noul coronavirus imediat după Paște și la începutul lunii mai, iar valul 2 undeva în luna octombrie.