Un român a fost ucis cu sânge rece de către poliția din Indonezia!

Un român a fost ucis cu sânge rece în Indonezia de către poliția din Indonezia, în timpul unei arestări. Vasile Solomes a fost împușcat în cap.

Poliția indoneză a arest doi români pentru frauda bancară și furt de pe carduri prin metoda skimming. Vasile a fost împușcat în cap, după ce s-a opus arestării.

Arestarea a avut loc pe 9 noiembrie în dreptul unui bancomat de pe o stradă din Jakarta, capitala Indoneziei, chiar în timp ce se pregăteau să spargă un ATM.

Poliția indoneză a susținut o conferință de presă pentru a explica cum a fost ucis românul. Aceștia susțin că românul a încercat să sustragă arma unui polițist, ceea ce a adus la gestul extrem al polițiștilor. Vasile Solomes a fost transportat la spitalul Fatmawati, însă medicii nu au putut face nimic pentru a-i salva viața.

Vasile Solomes era din Negreşti Oaş, iar cel de-al doilea român arestat, Cristea este din Craiova. Cel din urmă a transmis, prin intermediul unui apropiat, că de fapt Vasile a fost executat de agenţii care-i arestaseră. Acesta nu a încercat să sustragă arma vreunui polițist, a fost suprins în flagrant în fața bancomatului și nu s-a opus arestării, susţine Cristea. „Doar a vociferat” , iar polițiștii au tras în el și l-au ucis „ca pe un câine”.

Conform presei din Indonezia suma pe care cei doi români au sustras-o din bancomate până în momentul arestării este de aproximativ 9.000 de euro. Cristea riscă 20 de ani de închisore.