Un bărbat și-a dus tatăl la azilul de bătrâni. Întors acasă, fiul de 5 ani i-a pus o întrebare :

Respectați-vă părinții indiferent ce vârstă ar avea. Ei au trăit pentru voi. Este neomenește să te comporți astfel cu părinții care ți-au dat viață.

Considerând că tatăl bătrân a devenit o povară pentru el, l-a dus la azilul de bătrâni, iar când s-a întors acasă, fiul său de 5 ani l-a întrebat:

– Ai notat adresa unde l-ai dus pe bunelul?

– Dorești să-l vizitezi?

– Am nevoie să știu unde să te duc pe tine când vei deveni și tu bătrân…

Fiul i-a pus corect întrebarea tatălui său.

Pentru că vei fi tratat în felul în care tu i-ai tratat pe alții.

Este foarte important să oferi un exemplu bun copiilor tăi ca ei de mici să înțeleagă că părinții sunt un lucru sfânt și nu trebuie să renunți la ei când ei vor deveni bătrâni. Dar din contra, să le acorzi atenție și dragoste.

Iubiți și respectați-vă părinții, pentru că doar ei vă pot înțelege și susține cu adevărat!

Citeste si “Copile, iubește-ți părinții!”

Copile, amintește-ți că părinții tăi se sacrifică pentru binele tău. Nu-i judeca pentru că nu ți-au dat tot ce ai vrut, iubește-i pentru că ți-au dat atât cât au putut.

Probabil nu ți-au spus, dar au fost zile în care au renunțat la bucata lor de pâine pentru a-ți lăsa o bucată în plus.

Au fost zile în care au plecat la muncă cu lacrima pe obraz, s-au simțit loviți de soartă și obosiți după atâta muncă, dar n-au capitulat, au mers înainte pentru a-ți da ceea ce ei nu au avut.

Copile, să-ți apreciezi părinții. Să le mulțumești zilnic, pentru că nimeni nu se va sacrifica pentru tine. Părinții sunt de neînlocuit, un dar prețios de la viață.