ULTIMA ORA! Nelu Tătaru a făcut declarații despre al patrulea val al pandemiei! Vaccinarea ar putea fi obligatorie

Fostul Ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut declarații cu privire la posibilitatea impunerii unei obligativități de vaccinare.

Priectul de lege pentru vaccinarea obligatorie a fost repus în dezbaterea legislativului și a trecut de cele două camere ale parlamentului. Proiectul de lege trecuse de Senat încă din octombrie 2017.

Ce a declarat Nelu Tătaru legat de vaccinarea obligatorie

În 2017, în contextul epidemiei de rujeolă care a dus la 36 de decese și mai multe de 10.000 de îmbolnăviri, Ministerul Sănătății a elaborat un proiect de lege privind vaccinarea obligatorie.

„Obligativitatea rămâne pentru acea campanie de vaccinare pentru copii. Un vaccin pe care îl știm de 30-40 de ani care a eradicat mai multe epidemii, este necasar să fie obligatoriu, așa ținem sub control

o situație, pe care o controlăm totuși de câteva zeci de ani. Dar, obligativitatea unui vaccin, în stări epidemiologice deosebite,

sau pentru un vaccin pe care l-am făcut în acest an nu poate merge pe acea obligativitate.”a declarat Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății, pentru TVR.

În aceeași emisiune TV difuzată dminică, 4 aprilie, Nelu Tătaru a declarat că părinții ar putea fi decăzuți din drepturi, dacă refuză imunizarea copiilor.