ULTIMA ORA! Nelu Tătaru a făcut declarații despre al patrulea val al pandemiei! Vaccinarea ar putea fi obligatorie

Fostul Ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut declarații cu privire la posibilitatea impunerii unei obligativități de vaccinare.

Priectul de lege pentru vaccinarea obligatorie a fost repus în dezbaterea legislativului și a trecut de cele două camere ale parlamentului. Proiectul de lege trecuse de Senat încă din octombrie 2017.

Ce a declarat Nelu Tătaru legat de vaccinarea obligatorie

În 2017, în contextul epidemiei de rujeolă care a dus la 36 de decese și mai multe de 10.000 de îmbolnăviri, Ministerul Sănătății a elaborat un proiect de lege privind vaccinarea obligatorie.

Mai multe formulări ambigue din cadrul proiectului legislativ au sârnit dezacord din partea mai multor expozanți ai societății civile.

Astfel, proiectul de lege a fost ”pus la sertar” timp de 3 ani, până când a fost repus în discuție în martie, în plină pandemie COVID.În momentul de față proiectul de lege face referire strict la obligativitatea de vaccinare a copiilor, nu și a adulților.

„Obligativitatea rămâne pentru acea campanie de vaccinare pentru copii. Un vaccin pe care îl știm de 30-40 de ani care a eradicat mai multe epidemii, este necasar să fie obligatoriu, așa ținem sub control

o situație, pe care o controlăm totuși de câteva zeci de ani. Dar, obligativitatea unui vaccin, în stări epidemiologice deosebite,

sau pentru un vaccin pe care l-am făcut în acest an nu poate merge pe acea obligativitate.”a declarat Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății, pentru TVR.

În aceeași emisiune TV difuzată dminică, 4 aprilie, Nelu Tătaru a declarat că părinții ar putea fi decăzuți din drepturi, dacă refuză imunizarea copiilor.