Teren gratis pentru tineri!

Veşti foarte bune pentreu tineri! Pot solicita şi obţine gratuit suprafeţe de pământ pentru a-şi putea construi o casă.

Un nou proiect de lege ar putea aduce bucurie pentru cei tineri care doresc să îşi construiască o casă. Aceştia trebuie să aibă între 18 şi 35 de ani. Ulterior, terenul este acordat pentru folosinţă gratuită, atât timp cât există casa pe el. De asemenea, terenul poate fi cumpărat apoi de la stat.

Singurele condiţii sunt vârsta, domiciliul în localitatea respectivă, să nu deţină o altă casă sau un teren, iar primăria să aibă teren la dispoziţie pentru tineri.

„Prezenta lege reglementează regimul atribuirii, la cerere, tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani a unei suprafeţe de teren, din terenurile aflate în domeniul privat al unităţilor administrativ-teritoriale, pentru construirea unei locuinţe proprietate personală. Atribuirea terenului se face în folosinţă gratuită pe durata existenţei locuinţei proprietate personală, în limita suprafeţelor disponibile, prin hotărâre a consiliului local al comunei, oraşului, municipiului sau sectorului municipiului Bucureşti în care este situat terenul”, se arată în legea terenurilor pentru tineri potrivit observator.tv.

În Bucureşti suprafaţa minimă este de 150 de metri pătraţi, maximul fiind de 300. În alte zone suprafeţe variaţă între 250 şi 400 de metri pătraţi, iar în unele comune chiar şi între 250 şi 1000 de metri pătraţi.

Acte necesare:
– copie a certificatului de naştere;

– copie a cărţii de identitate;

– declaraţie pe propria răspundere din care să reiasă că solicitantul nu deţine/n-a deţinut în proprietate o locuinţă/un teren destinat construirii unei locuinţe;

– declaraţie similară, însă care se depune la data rezolvării cererii;

– dosarul este analizat în 15 zile de la depunere;

Tinerii trebuie să începă lucrările în termen de un an, în caz contrar, terenul se pierde.

Sursa: spynews.ro