Tatăl lui Vasile Burtea și-a văzut copilul în sicriu

După mai bine de trei ani în care nu s-au văzut, tatăl lui Vasile a fost sfâșiat de durere când a aflat că băiatul lui nu mai este. Bărbatul de 63 de ani și-a dat toți cei trei copii în plasament după ce soția sa l-a părăsit în urmă cu mai bine de zece ani. Vasile Burtea mai avea încă o soră și un frate.


Astăzi, copilul lui este condus pe ultimul drum și a făcut câteva declarații cu privire la motivele pentru care și-a abandonat cei trei copii.

„Era un băiat domol, băiat bun. Nu l-am mai văzut de vreo trei ani. L-a adus doamna sa îl lase la noi în vacanţă, dar nu am avut casă, masă şi nu am avut cu ce să-l ţin şi l-a luat înapoi”, a spus Ioniţă Burtea, pentru România TV.

Trupul lui Vasile Burtea a fost ridicat de la morgă de câțiva prieteni și angajați ai Protecției Copilului, instituție care l-a îngrijit pe Vasile până în luna septembrie a acestui an. Băiatul de 18 ani va fi înmormântat astăzi, dar nu va avea slujbă de înhumare, în biserică, deși ancheta încă nu a lămurit împrejurările morții sale.