Tânărul din Buzău care şi-a incendiat fosta iubită, condamnat definitiv la 24 de ani de închisoare

Tânărul din Buzău care şi-a ucis, în februarie 2019, prin incendiere, fosta iubită a fost condamnat definitiv la 24 de ani de închisoare.

Curtea de Apel Ploieşti a respins apelurile părţilor în dosarul tânărului din Buzău care şi-a ucis foarta iubită prin incendiere, sentinţa fiind definitivă, potrivit News.ro.

Astfel, rămâne valabilă decizia din ianuarie 2020 a magistraţilor Tribunalului Buzău, care l-au condamnat pe Cosmin Dan la 24 de ani de închisoare şi la plata unor daune în sumă totală de 160.000 de euro către părinţii victimei.

În plus, profilul genetic al lui Cosmin Dan va fi introdus în Sistemul Naţional de Date Genetice, o bază de date informatizată, conţinând date despre persoane condamnate definitiv sau suspecţi de infracţiuni grave.

În dimineaţa zilei de 23.02.2019, tânărul Cosmin Dan din Buzău a mers în apartamentul fostei sale iubite, Valentina Nica, de 21 de ani, şi, în urma unui conflict în care a şi lovit-o, a aruncat cu benzină dintr-o sticlă în dormitorul în care tânăra se afla şi a aprins focul cu o brichetă.