Tânăra care suferă nu de una, ci de două boli rare! Una o face să doarmă 22 de ore pe zi, alta îi poate frânge gâtul

O tânără de 25 de ani a avut ghinionul să se procopsească nu cu una, ci cu două afecțiuni rare. Una dintre ele o transformă într-o adevărată „Frumoasa din pădurea adormită”, în timp ce cea de-a doua îi poate provoca chiar moartea.

Beth Goodier, din Marea Britanie, suferă de două boli rare, cu efecte foarte diferite, dar la fel de periculoase și frustrante. Una dintre ele se numește Klein-Levin Syndrome (KLS), cunoscut și drept „Sindromul Frumoasa Adormită”. Din cauza acestei boli, Boli doarme 22 de ore pe zi, câteodată și mai mult!

Maladia este una foarte serioasă, care îi periclitează total viața. Din cauza ei, Beth nici măcar nu-și mai poate aminti de ultimii opt ani din viața ei.

Care este a doua boală
În urmă cu zece ani, Beth a mai primit o veste groaznică. A mai primit un diagnostic, de data aceasta Sindromul Ehlers-Danlos (EDS), conform Nine News. Această tulburare genetică, ce implică un defect al țesutului conjunctiv, provoacă o eronată sinteză a colagenului.

Drept urmare, colagenul, „lipiciul” care ține tot corpul compact, nu funcționează așa cum trebuie. Astfel, pacienții riscă să se aleagă cu gâtul dislocat sau chiar să sufere un atac cerebral.

Deși suferea de KLS, Beth încerca totuși să își trăiască viața cât mai normal. Ieșea cu prietenii și se distra. Lucrurile s-au schimbat odată cu al doilea diagnostic, din pricina căruia Beth petrece majoritatea timpului în casă, cu dureri groaznice.

Familia tinerei strânge acum 100.000 de euro, pentru o operație în Spania.