Cea mai tânără victimă a Covid-19 din Republica Moldova, “un caz ieșit din comun” (Video)

Maria Șevcenco este cea mai tânără victimă a coronavirusului din Republica Moldova. Despre cazul fetei de 23 de ani, reprezentanții ministerului Sănătății spun că este “ieșit din comun și va fi investigat de medicina legală”. Maria Șevcenco a fost confirmată cu coronavirus după deces. Părinții fetei de 23 de ani dau vina pe incopetența medicilor. Maria a fost internată la Spitalul Clinic Bălți în seara zilei de luni, 27 aprilie, și s-a stins a doua zi.

În opinia medicilor, fata de doar 23 de ani a murit de COVID-19, chiar dacă familia spune că tânăra nu avea simptome de infectare cu noul coronavirus. Vineri, Tatiana Zatâc, șefa direcției pentru asistența medicală primară la ministerul Sănătății, a declarat că tânăra lucra la o benzinărie, iar toate persoanele cu care victima a intrat în contact vor fi monitorizare.

“Din datele pe care le-am obținut în procesul de evaluare a acestui caz am constatat că persoana respectivă nu s-a adresat la instituția medicală pe parcursul perioadei până la internare. Din spusele rudelor la care ea a venit cu o zi înainte de internare, pacienta a primit tratament în condiții de ambulator de sine stătător. Tânăra a fost internată, însă a decedat până la 24 de ore de la internare. Este un caz de medicină legală, astfel va fi expertizat”, a declarat Tatiana Zatâc, potrivit jurnal.md.

Miercuri, 29 aprilie, Maria Șevcenco a fost condusă pe ultimul său drum, într-un sicriu închis. Părinții refuză să creadă că motivul decesului ar fi infecția cu noul coronavirus. Ei dau vina pe incopetența medicilor, susținând că, de fapt, Maria a murit de insuficiență renală. “A murit de insuficiență renală, nu COVID-19. Ea nu avea simptome. Avea probleme cu rinichii, îndura, i se umflau picioarele, a fost primul semnal. Medicii ne-au spus, că, peste două zile, fiica va reveni acasă. În scurt timp, ne-au spus că a murit. Copilul meu era sănătos, ea doar avea nevoie de ajutor medical calificat”, a declarat Vasile Lungu, tatăl fetei, potrivit agora.md.