Strigătul de disperare al unei paciente internate într-un cort COVID: ”Nu cred că mai ies vie”

Spitalele din România sunt arhipline, managerii instituțiilor medicale fiind nevoiți să găsească soluții pentru pacienți. Prin urmare, în curțile spitalelor au fost montate corturi.

Strigătul de disperare al unei paciente. Pacienții stau pe tărgi sau saltele trimise de rude, în loc de paturi. Pentru a nu îngheța de frig pacienții trebuie să fie îmbrăcați bine, cu geci și căciuli.

Cei care sunt nevoiți să aștepte în corturi până la eliberarea unui pat în spital fac declarații halucinante. „Dacă mă puteţi ajuta să plec de aici. Vă rog, vă implor. De aici cred că nu mai ies vie!” , susține o pacientă internată în cortul din curtea Spitalului de Urgenţă Sfântul Pantelimon din Capitală.

Strigătul de disperare al unei paciente. Femeia stă de trei zile pe targă, fiind bolnavă. A fost anunțată de către medici că în spital nu mai există paturi. În prezent este conectată la tubul de oxigen și se teme că va muri. Dacă nu de boală, de frig.

„Astea-s paturile pe care dormim, tărgile. La 30 de cm. Nu bagă căldură prin tuburile astea. Bagă rece. E ud, pentru că curge apa încontinuu de afară.” , susține aceasta, conform observatornews.ro.

„Niciun animal, niciun câine nu poţi să îl ţii aşa. Ţipă la ei foarte rău şi îi face în toate felurile şi nu îi lasă să vorbească cu copiii la telefon. Îi ţine ca în lagăr. Îmi este teamă că nu o mai iau de acolo vie!” , susține fiica pacientei.