Stare de alertă România decembrie 2020. Noile reguli intră în vigoare din această noapte, la 00.00!

Stare de alertă România decembrie 2020. Sărbătorile de iarnă vor fi complet diferite anul acesta! Autoritățile au decis prelungirea stării de alertă. Ce vom putea face de Crăciun 2020 și Revelion 2021?

Starea de alertă se prelungeşte din această noapte (14 decembrie 2020, ora 00:00). Iată ce restriscţii se aplică!

Starea de alertă se prelungește în România cu încă 30 de zile, începând din 14 decembrie.

„Să vorbim deschis despre ce urmează în perioada sărbătorilor. E foarte important ca persoană fiecare ce va face, ca familie ce va face. În Bucureşti, numai în ultimele două zile, am avut număr de cazuri aproape de 2.000 două zile şi azi 1.700. Asta înseamnă o presiune care va fi asupra sistemului sanitar în următoarea perioadă. Asta înseamnă ca toată lumea să respecte portul măştii peste tot, distanţarea, măsurile de igienă, măsurile de telemuncă sau muncă la domiciliu sau combinarea cu separarea în două grupupri a celor care merg la lucru.

Acesta a explicat că circulaţia pe timpul nopţii va fi interzisă în continuare, toate limitările urmând a fi în vigoare.

„Toate limitările care au fost până acum rămân mai departe. Dacă vorbim de petreceri de sute de oameni, mii de oameni în stradă, asta clar nu. (…) Nu vor fi festivităţi, cum au fost în alţi ani în centru în care să se întâlnească populaţia. Eu personal vă sfătuiesc evitarea, chiar dacă colindatul e o tradiţie, dar mersul din casă în casă, intratul în mai multe case în aceeaşi zi, mai stai un pic, mai scoţi masca în casă, mai te duci la altcineva, riscul creşte mai mult şi pentru tine şi pentru ceilalţi.