Spune- mi ce tip de burta ai, ca sa iti spun cum scapi de ea

De obicei, cand adaugam cateva kilograme in plus, primul loc unde acestea devin vizibile, e abdomenul.

Pentru a scapa de grasimea de pe burta e nevoie de un plan bine structurat.

Nutritionistul Irina Aniri ne explica care ar putea fi cauzele acestei probleme, dar si cum o putem solutiona rapid si eficient.

Nutritionistul Irina Aniri sustine ca nu exista o solutie general valabila pentru a scapa de grasimea de pe burta si a obtine un abdomen plat, asa ca exercitiile fizice, regimul si alimentatia trebuie sa fie adaptate in functie de tipul de burtica.

Astfel, deosebim 7 tipuri de burta:

Burta dubla

Este acea burta foarte generoasa, pe care o vedem la persoanele cu exces mare de greutate. Grasimea, care este moale, s-a depozitat pe toata talia, dar si pe coapse si posterior.

Totusi, e usor sa scapi de aceasta burtica, data ce este provocata de obiceiurile proaste.

Cum scapi de burta dubla?

1. Renunta la alcool.

2. Schimba-ti dieta – mananca legume, fructe, carne slaba, peste, totul gatit cat mai natural. Nu trebuie sa-ti numeri fiecare calorie, ci doar sa mananci sanatos si dietetic.

3. Nu uita sa faci cat mai multa miscare.

4. Cand ai nevoie de o consolare sau o metoda de relaxare, cauta alte modalitati decat mancatul.

Burtica de stres

Grasimea se depoziteaza, in special, in zona buricului, mai putin pe laterale. Este tipica persoanelor perfectioniste, anxioase, care isi fac multe griji si sunt ocupate: sar peste mese, mananca fast food. Acestea au si probleme digestive, cum ar fi sindromul colonului iritabil, constipatia sau balonarea, care fac burtica si mai mare. La atingere, abdomenul este mai degraba tare.