Sorina Pintea

SURSE JUDICIARE: „Sorina Pintea a luat mită din postura de director de spital!”

Fostul ministru al Sănătății, prins în flagrant Flagrantul de azi care a vizat-o pe Sorina Pintea are legătură „nu cu activitatea ei de ministru, ci cu cea de manager de spital”, au declarat pentru Libertatea surse judiciare.

Procurorii DNA o vor aduce la sediul central din București pentru audieri.

Când au început procurorii DNA să o monitorizeze pe Sorina Pintea Operațiunea de monitorizare a Sorinei Pintea a început în urma unor informații de dată recentă, au declarat aceleași surse.

Potrivit Digi24, mita ar fi în legătură cu achiziționarea unor echipamente pentru combaterea infecției cu coronavirus.

Pintea a fost ministru al Sănătăţii din data de 29 ianuarie 2018, în Guvernul Dăncilă. Înainte, fusese aleasă senator în 2016 din partea PSD.

Ulterior, pe 4 februarie 2017 şi-a anunţat demisia din funcţia de senator, alegând să rămână în funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare.

UPDATE 19.30: Sorina Pintea este vizată într-un dosar de achiziții publice a unor materiale pentru combaterea coronavirusului. În acest moment, fostul ministru al Sănătății se află în procedură de flagrant, informează surse judiciare. Sorina Pintea va fi adusă în această noapte la sediul central DNA pentru audieri.