Sora unei cântărețe din România, împușcată mortal în Italia

Luminița Borcan, sora cântăreței de muzică populară Ana Bejinaru din cadrul Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu, a fost împușcată mortal, miercuri dimineață, în localitatea Cerignola din Puglia, regiunea Foggia. Tragedia s-a petrecut sub ochii concubinului româncei, care era la câțiva metri distanță de ea în momentul în care a fost ucisă.

Francesco Ciuffridi, un italian în vârstă de 69 de ani și-a împușcat nevasta, rănind-o în zona capului. Între victimă și sora interpretei de muzică populată era o relație de amiciție, iar cele două locuiau aproape una de cealaltă. Ea lucra de o bună perioadă pentru familia de italieni, la ferma acestora. După ce românca, în vârstă de 55 de ani, a auzit zgomote în casa prietenei sale, a mers să vadă ce s-a întâmplat.

Soția agresorului a supraviețuit
Ajunsă în casa vecinilor săi, Francesco a tras și în Luminița Borcan. Românca a fost împușcată mortal în abdomen. După ce a realizat ce a făcut, italianul și-a pus capăt zilelor, împușcându-se în cap. Pentru moment, nu se știe ce l-a împins pe bărbat să recurgă la acest gest. Soția atacatorului a fost transportată în stare gravă la spital, fiind în comă indusă.

În urma tragediei, Ana Bejinaru, sora victimei, a postat un mesaj emoționant pe rețelele de socializare. „Răpusă de un glonţ pe timp de pace! Nu te voi uita niciodată sora mea. Poate ai plecat într-o lume mai bună să îi întâlneşti pe dragii noştri părinţi, dar noi am rămas cu durere imensă în suflet. Te vom plânge mereu”, a scris solista, pe Facebook.