Șoferul unui BMW X5, în vârstă de 22 de ani, din Bragadiru- Ilfov, a pierdut controlul mașinii la trecerea peste un podeț și a intrat pe contrasens, unde a spulberat o căruță care circulă regulamentar, în care se află un bărbat de 44 de ani din satul Popești, comună Girov. Mașînă avea direcția de deplasare Dobreni- Girov.

În urmă impactului, căruță a fost efectiv dezintegrată, la fel și calul, animalul rămânând prins de botul mașinii.

Bărbatul din căruță a fost aruncat la 20 de metri distanță

Martorii spun că bărbatul din căruță a fost aruncat din atelaj pe câmp, la aproximativ 20 de metri dinstanță de locul coliziunii. Acesta a fost resuscitat, însă nu a mai putut fi readus la viață, în jurul orei 14 fiind declarat decesul. Conform unor localnici ajunși la față locului, bărbatul creștea singur un copil, după ce soția îi părăsise.

Potrivit IPJ Neamș, din cercetările preliminare efectuate de polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Piatră Neamț a reieșit că, în timp ce un tânăr de 22 de ani, din Ilfov, conducea un autoturism pe DJ 156 A, în localitatea Girov, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, moment în care ar fi pătruns pe contrasens, iar autoturismul a intrat în coliziune cu un atelaj hipo condus de un bărbat de 44 de ani, din Girov.

Patru victime transportate la spital

În urmă impactului a rezultat decesul conducătorului atelajului hipo, precum și rănirea conducătorului auto și a celor cinci pasageri, cu vârste cuprinse între 12 și 36 de ani. Patru dintre victime au fost preluate și transportate la spital, în vederea primirii de îngrijiri medicale de specialitate.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.