Klaus Iohannis: ”Situația este extrem de gravă. Este clar că trebuie făcut ceva”. Ce spune despre revenirea la starea de urgenţă

Klaus Iohannis a convocat o ședință la Palatul Cotroceni la care vor participa premierul Orban și mai mulți miniștri. Întâlnirea dintre președinte și membrii Cabinetului a avut ca temă fondurile europene. La finele discuției, președintele a susținut o conferință de presă.

Referindu-se la epidemia de coronavirus, președintele a apreciat situția ca ”extrem de gravă”. Întrebat dacă este posibilă întoarcerea la starea de urgență, președintele a spus că această măsură va fi luată doar dacă nu există altă soluție de stăvilire a epidemiei.

În ce privește reluarea școlii, Iohannis a spus că o decizie va fi luată în cursul săptămânii viitoare, dar a spus că este foarte probabil să se recurgă la o soluțiee mixtă, în care cursurile online să fie combinate cu prezența fizică a elevilor la școală.

Klaus Iohannis a susținut că alegerile locale pot fi organizate în condiții de siguranță, iar amânarea lor nu ar rezolva problema deoarece desfășurarea lor în octombrie sau noiembrie ar putea coincide și cu apariția unui val de gripă care să agraveze situația deja creată de către coronavirus.

-”Am stabilit domeniile prioritare pe care le vom finanța cu acești bani, în domeniile cu impact major pentru cetățeni. Facem o prioritate zero din investițiile în infrastructură, administrație, educație și sănătate.

–Mâine mă întâlnesc cu ministrul de Interne și șeful DSU pentru o analiză a situației. Este un moment critic. Situația este extrem de gravă și trebuie să fim conștienți de necesitatea imperativă a ținerii sub control a epidemiei.