Semnul secret care îți arată dacă ai avut sau nu covid-19. Atenție, nu îl ignora!

Medicii raportează o creștere a cazurilor de zona zoster care ar putea apărea din cauza noului coronavirus. La unii pacienți, această epidermoneuroviroză se dezvoltă după ce au avut COVID-19. Pe de altă parte, afectează și persoanele care nu au știut că s-au infectat cu noul virus, deci ar putea fi un semn că, silențios, au fost infectați cu COVID.

Indiciul care îți arată dacă ai avut sau nu COVID-19
Zona zoster este un virus care se localizează în nervul care menține sub control o anumită zona de piele și pe piele. În realitate, în momentul când virusul pătrunde în organism, adică pe cale aeriană, are nevoie de un interval de timp în care să locuiască în organism, apoi să cantoneze într-un ganglion nervos, să se multiplice și, după ce a ajuns cantitativ suficient, migrează pe nerv până ce ajunge la piele.

În drumul său, produce o serie de distrucții, care vor genera întâi semne dureroase. Așa se face că, în marea majoritate a cazurilor, înainte de a vedea leziunile pe piele, pacientul are o durere, localizată pe orice zonă a corpului ținută sub control de un nerv, de la nivelul brațului până la torace sau abdomen

Mai exact, zona zoster este cauzat de virusul varicelei zoster, același virus care provoacă varicela. După ce ați trecut de această așa-zisă ”boală a copilăriei”, virusul se ascunde în terminațiile nervoase, reactivându-se ca zona zoster mai târziu, când sistemul imunitar este slăbit din cauza unei boli sau din cauza vârstei.