Se reduce vârsta de pensionare pentru cei care se încadrează în aceste condiții

Un proiect de lege, dat pe ultima sută de metri, a stârnit reacții de revoltă. Oamenii ar putea fi obligați să muncească până la 67 sau chiar 75 de ani. Cine sunt cei care ar putea să iasă la pensie mai târziu?

Cine sunt cei care ar putea să iasă la pensie mai târziu?
Un proiect de lege, dat pe ultima sută de metri, de guvernul PSD, care crește vârsta de pensionare a medicilor până la 67 și până la 75 de ani, pentru cei care lucrează în unitățile sanitare cu deficit de personal, a adus rumoare în rândul cadrelor medicale. Documentul a fost postat pe site-ul Ministerului Sănătății, la rubrica Transparență Decizională, în data de 4 noeimbrie 2019, ultima zi de mandat a Sorinei Pintea, ministru al Sănătății demis în urma moțiunii de cenzură.

„Noi, dimpotrivă, ne dorim ca cei care au făcut gărzi să poată să se pensioneze cu câțiva ani mai devreme. Noi am fost șocați de acest proiect care a apărut luni pe site-ul ministerului”, afirmă dr. Livia David, citată de Radio France International.

”Am fost șocați de acest proiect când a apărut”
Conform doctorului, proiectul a mai fost publicat pe site-ul ministerului acum doi ani, însă a fost retras la protestele sindicatelor și societății civile, dat fiind că are principii de neconstituționalitate grave.