Schimbari majore de la 1 iulie. Cine nu mai poate obtine permisul de conducere

Data de 1 iulie 2020 vine cu modificari majore pentru soferi. Codul Rutier va schimba regulile pentru viitorii candidati care vor sa se inscrie la scoala de soferi, dar si pentru conducatorii auto mai in varsta.

Tinerii care vor sa obtina permisul de conducere nu vor mai putea aplica la scoala de soferi daca nu au cel putin zece clase absolvite, conform Codului Rutier 2020. Acestia trebuie sa prezinte dovada absolventei.

Asadar, potrivit noilor reguli, romanii cu mai putina scoala nu vor mai putea sa obtina permisul de conducere. Oficialii spera ca in acest mod sa scada numarul accidentelor rutiere.

Nu putine au fost cazurile in care soferii nu stiau nici sa semneze, dar detineau un permis de conducere.

Aceasta nu este insa singura modificare. O alta prevedere legala din Codul Rutier ii vizeaza pe soferii trecuti de o anumita varsta, care au diferite afectiuni medicale.

Conducatorii auto in varsta care au probleme de sanatate vor fi obligati sa se prezinte mai des la controalele medicale.

Astfel, persoanele care au probleme cu inima ori care sufera de diabet vor obtine mai greu avizul medicului pentru a putea urca la volan. Aceste afectiuni pot pune in pericol capacitatea soferilor de a reactiona la timp atunci cand se afla in trafic.

„Lumea a intrat in panica si toti solicita din timp ca sa prinda perioada de valabilitate de 10 ani a permisului.

Medicul este singurul care poate stabili daca persoana mai are capacitatea de a conduce pe drumurile publice”, a declarat un comisar de la Politia Rutiera. scrie: Cars.ro