Raed Arafat schimbă tot ce știam despre coronavirus: „Asimptomaticii transmit boala”

Secretarul de stat al MAI, Raed Arafat a făcut declarațiiv șocante. Potrivit acestuia, mai multe studii arată că persoanele asimptomatice sunt cele care transmis virusul.

Duminică, au fost raportate peste 1.000 de noi cazuri de coronavirus în 24 de ore, iar numărul persoanelor internate la Terapie Intensivă crește considerabil.
Raed Arafat: „Asimptomaticii transmis virusul”
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat a declarat la Antena 3 că numărul persoanelor internate la Terapie Intensivă a crescut considerabil.
Duminică au fost raportate peste 1000 de cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore, iar acest lucru duce la o agravare a situației.

Raed Arafat a menționat că sistemul medical din România nu va reuși să asigure tratamentul tuturor cazurilor grave de la terapie intensivă, în cazul în care situația nu se va ameliora.

Totodată, Arafat a declarat că persoanele asimptomatice pot transmite virusul, chiar dacă cetățenii sunt de părere că nu sunt în pericol dacă nu au simptome.

„A fost o discuție care a indus foarte multă lume în eroare – discuția pe asimptomatic.Multă lume a crezut că un asimptomatic este un sănătos care nu transmite.
NU! Asimptomaticul are virusul și transmite și sunt multe studii la acest moment. Cel puțin câteva din ele le-am primit de la un coleg din Statele Unite, medic implicat direct în tratamentul pacienților cu COVID. Toate studiile avertizează asupra faptului că asimptomaticii transmit, a spus seful DSU.
În ultimele zile, România s-a confruntat cu peste o mie de cazuri zilnice, astfel bilanțul îmbolnăvirilor ajungând la 53.186 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

Dintre acestea, 27.592 de persoane au fost vindecate și externate și 4.777 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după ce au fost depistați.

De asemenea, până astăzi, 2.413 de persoane infectate cu noul coronavirus au decedat. În unitățile medicale de profil, sunt internate 7.530 de persoane, dintre acestea, 412 sunt internate la ATI.