Schimbare de situație în privința alocațiilor! Ludovic Orban a făcut anunțul: „Nu există resursele financiare necesare”

Are loc o schimbare importantă în ceea ce privește alocațiile. Prim-ministrul a făcut anunțul joi. Vor fi sau nu dublate alocațiile?

  • Schimbare de situație în ceea ce privește alocațiile.
  • Ce a susținut Orban?

Ludovic Orban a declarat faptul că nu există resursele financiare necesare pentru ca alocațiile copiilor să fie dublate. Prim-ministrul a promis că va căuta soluții pentru ca ele să crească anul acesta.

„Vom găsi o soluţie împeună cu Ministerul Muncii, cu Ministerul Finanţelor. Analizăm variantele pe care le avem la dispoziţie şi vom adopta o variantă care să ducă la creşterea alocaţiilor, dar, sigur, nu la dublarea imediată, pentru că nu există resursele financiare necesare pentru a dubla acum alocaţiile”, a spus Orban, joi, într-o conferință de presă.

Sesizarea Guvernului privind dublarea alocațiilor a fost respinsă miercuri de Curtea Constituțională.

„Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituţionalitate şi a constatat că Legea privind respingerea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.2/2020 pentru prorogarea intrării în vigoare a art.I pct.1 din Legea nr.14/2020 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.9/2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr.61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, precum şi pentru modificarea art.58 alin.(1) din Legea nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap este constituţională în raport cu criticile formulate”, a transmis CCR.

Marcel Ciolacu le-a transimis un mesaj important premierului Ludovic Orban și preşedintelui Klaus Iohannis. După ce CCR a amânat dublarea alocațiilor, Ciolacu a decis să-și spună cuvântul.

„Nu dublaţi alocaţiile, vă măturăm guvernarea”, afirmă liderul social-democraţilor. scrie spynews.ro