S-a stins Remus Câmpeanu. Zi de doliu în fotbalul românesc

Este zi de doliu în fotbalul românesc care l-a pierdut pe Remus Câmpeanu – fost fotbalist și antrenor. Legenda echipei Universitatea Cluj s-a stins la vârsta de 82 de ani. În urmă cu doar o săptămână, fostul mare fotbalist își pierduse soția și se pare că nu a putut sta prea mult fără ea.

A murit Remus Câmpeanu de la U Cluj

Remus Câmpeanu a scris istorie pentru Universitatea Cluj, el fiind autorul golului care a adus singurul trofeul din istoria U Cluj. Potrivit GSP.ro, pe 11 iulie 1965, după victoria cu 2-1 în defavoarea echipei Dinamo Pitești, a fost purtat de brațe de clujeni care l-au tratat ca pe un adevărat erou.

Născut și crescut în Cluj, Remus Câmpeanu iubea acest oraș și iubea fotbalul pe care îl avea în sânge, după cum chiar el spunea.

„Clujul are farmecul lui: cine vine și lucrează aici, dacă pleacă, va avea un gol în stomac că va părăsi orașul! Clujul are ceva ce nu e palpabil, nu știi de ce iubești Clujul, e ca dragostea… Cam așa e și Universitatea Cluj. Când vezi copiii care cântă „Haide U!”, deși nu pricep prea mult din fotbal, nu ai cum să nu îndrăgești echipa. Bine, acest club e ceva aparte, scuzați-mi subiectivismul”, declara Remus Câmpeanu.