Revine Starea de Urgență în România?! Anunțul care vizează milioane de români

Guvernul României ia în calcul reintroducerea restricțiilor în unele zone ale țării. Astfel, dacă coronavirsul se răspândește, se va reintroduce starea de urgență.

Revine starea de urgență în România?!
Acest anunț vine de la ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, care a afirmat că în aceste zile asistăm la o creștere a numărului de cazuri de coronavirus. Iar problema este cu atât mai mare cu cât

România înregsitrează o transmitere comunitară accentuată. În atari condiții, autoritățile au anunțat că iau în calcul reintroducerea restricțiilor. Cel puțin, momentan, doar în anumite zone.

”După trei perioade de relaxare, asistăm la o creştere a numărului de cazuri, o creştere progresivă, nu exponenţială pe care o putem

gestiona, în măsura în care sunt respectate şi acele reguli de distanţare fizică sau precauţii. Sunt zile în care am observat, ultimele cinci au fost cu peste 300 de cazuri noi, dar chiar dacă astăzi avem 246 sunt şi datorită faptului că au fost şi mai puţine teste.

Evaluarea noastră se face şi la cazurile de Terapie Intensivă, precum şi adresabilitatea la nivelul UPU. Sunt cazuri care sunt evaluate în mod particular, fiecare dintre ele, sunt anchete epidemiologice în derulare, sunt locuri şi locaţii care sunt izolate şi în ultima perioadă am putut vedea şi agenţi economici care au făcut evaluări angajaţilor şi au depistat cazuri noi”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, la TVR, luni seară.

Nelu Tătaru a mai dorit să sublinieze că ”suntem într-o transmitere comunitară accentuată în ultimele 10 zile, dar putem gestiona acest lucru”.

Ce a declarat Nelu Tataru
De asemenea, Nelu Tătaru a mai spus că unii români au renunţat la măsurile de precauţie, iar astfel a crescut numărul de cazuri noi.

”Sunt aceleaşi măsuri de precauţie pe care trebuie să le avem fiecare dintre noi şi recomandările pe care trebuie să re repetăm în fiecare zi pentru că după cum am putut vedea, o parte dintre concetăţenii noştri au renunţat la orice măsură de prevenţie, la orice măsură de precauţie şi atunci vedem şi o creştere a numărului de cazuri noi. Suntem pregătiţi să gestionăm astfel de cazuri”, a afirmat Nelu Tătaru.

Întrebat ce măsuri ar putea fi luate, Nelu Tătaru a spus că ar putea fi impuse restricţii particulare.

„Depinde foarte mult de evoluţia zilnică, săptămânală, de evoluţia la două săptămâni. Noi de obicei pregătim o nouă etapă de relaxare, dar odată cu evoluţia nefavorabilă, ne gândim să avem şi nişte restricţii particulare, pentru fiecare caz în parte, pentru fiecare zonă, pentru fiecare locaţie.

Dar mă repet, sper ca odată cu respectarea acestor reguli, să putem gestiona un număr de cazuri, chiar dacă avem o creştere controlată. Când vedem o rată de dublare a cazurilor într-un anumit loc şi care persistă zile la rând, atunci gândim că acolo există o transmitere comunitară accentuată şi trebuie să limităm această transmitere prin izolarea zonei”, a mai spus Nelu Tătaru.

La ora actuală, în România au fost confirmate 24.505 de cazuri de Covid-19, 1.539 de decese, iar 17.187 de persoane au fost declarate vindecate și externate.

În plus, ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii au aplicat 331 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 149.550 de lei. scrie playtech.ro