HONG KONG REVINE LA MĂSURI DURE ÎN CONTEXTUL PANDEMIEI DUPĂ CE CAZURILE DE COVID-19 S-AU ÎNMULȚIT

Hong Kong revine la măsuri dure în contextul pandemiei după ce cazurile de Covid-19 s-au înmulțit. 

Autoritățile au anunțat că o serie de măsuri de protecție și prevenție vor intra în vigoare din 15 iulie, scrie Asociated Press.

Astfel, în Hong Kong nu vor mai putea avea loc adunări publice cu mai mult de patru persoane, iar saloanele de înfrumusețare, sălile de jocuri și cele de sport vor fi închise pentru șapte zile. 

Mai mult decât atât, restaurantele vor putea servi mâncare doar la pachet, însă nu mai târziu de ora 18:00. 

Mai multe persoane vor fi testate

Autoritățile au anunțat că orașul va crește numărul de teste efectuate pentru a identifica persoanele infectate asimptomatice. 

Hong Kong a înregistrat 52 de cazuri noi de coronavirus astăzi, inclusiv 41 care au fost transmise local, susțin autoritățile medicale.  Începând cu 6 iulie, Hong Kong a raportat 250 de cazuri noi, numărul de azi fiind cel mai mare din luna martie până în prezent.

„Măsurile curente sunt inadecvate. Cred că nu ar trebui să ne raportăm la cazurile înregistrate săptămâna trecută, ci ar trebui să privim în viitor. Ar trebui să observăm în ce direcție se îndreaptă epidemia de coronavirus dacă nu înăsprim regulile în toate direcțiile. Cea mai mare problemă este că multe dintre cazuri nu pot fi urmărite, nu se poate stabila sursa îmbolnăvirii. Astfel, dacă nu luăm măsuri mai dure urgent, șansele unui nou val de Covid-19 sunt foarte mari”, a declarat medicul chinez David Hui Shu-cheong, expert în pneumologie.

Și România se confruntă cu o creștere accentuată a numărului bolnavilor de Covid-19. În ultimele 24 de ore au fost 413 cazuri noi de infecție cu coronavirus, din 6.655 de teste efectuate. De asemenea, au fost înregistrate 17 decese din cauza COVID-19, iar una dintre persoanele decedate nu suferea de alte boli. Bilanțul infecțiilor, pe teritoriul României, ajunge la 32.948 de cazuri.

Foto: pixabay.com