Revenim la starea de urgență? Cinci zile care vor decide soarta românilor

Așa cum era de așteptat, Guvernul Orban ia în calcul reintroducerea stării de urgență, la propunerea medicilor.

Guvernul ia în calcul revenirea la starea de urgență. Cinci zile de foc pentru cabinetul Orban (Surse)

Cinci zile decisive: sistemul medical se va prăbuși dacă vom avea peste 500 de cazuri pe zi. „E o chestiune de zile, nu de săptămâni sau luni”, au precizat sursele respective.

”CU GÂNDUL LA ROMÂNIA” vă prezintă, în fiecare zi, oameni remarcabili care au cunoscut excelența în diferite domenii precum educație, cercetare, cinematografie, teatru, muzică, afaceri, informatică, administrație sau sport.

Restricții sau relaxare? Ludovic Orban: Nu vrem să mai luăm nicio măsură care să afecteze economia

Premierul a precizat că Guvernul nu mai vrea introducerea a niciunei alte restricții care să afecteze economia. Ludovic Orban a lăudat gândirea Guvernului în ceea ce privește etapizarea măsurilor de relaxare.

Ludovic Orban: Este un adevărat bombardament de informații false, o situație care ne îngrijorează. Credeţi că mitingul din Piaţa Victoriei s-a născut din senin?

Premierul Orban acuză că ne confruntăm cu un bombardament de informații false, care neagă existența virusului și promovează teoriile conspirației. În ciuda acestor „campanii ciudate”, premierul  atrage atenția asupra necesității respectării regulilor de distanțare, de protecție și de igienă. În ceea ce privește implementarea unor noi măsuri restrictive, Orban spune că autoritățile nu-și doresc din nou o astfel de situație.

Gândul Live. Cosmin Andreica, lider sindicat Europol, Nansi Lungu, analist comportamental și Cristian Barbu, vicepreședinte ALDE București, printre invitații Emmei Zeicescu, luni, 13 iulie, începând cu ora 11.30

Gândul Live. Cosmin Andreica, lider sindicat Europol, Nansi Lungu, analist comportamental și Cristian Barbu, vicepreședinte ALDE București, se numără printre invitații Emmei Zeicescu, luni, 13 iulie, începând cu ora 11.30.

Dan Barna: „PSD se joacă cu sănătatea românilor. Legea carantinei este necesară”

Liderul USR, Dan Barna, susține că Guvernul Orban a pierdut controlul epidemiei, dar „asta nu înseamnă că trebuie să transformăm o situație proastă într-o catastrofă”. El spune că PSD se joacă cu sănătatea românilor și că Legea carantinei este necesară.