Reguli noi din 14 septembrie. Ce trebuie sa faca toti elevii

Grupul de Comunicare Strategica (GSU) ne prezinta o serie de reguli si recomandari pe care elevii trebuie sa le respecte odata cu inceperea anului scolar 2020-2021.

CUM TREBUIE SA POARTE CORECT MASCA DE PROTECTIE

Masca trebuie purtata astfel incat sa acopere atat nasul, cat si gura. Masca reduce masiv riscul de raspandire a virusului! Atunci cand e purtata atat de catre persoana potential infectata, cat si de catre persoana neinfectata, se reduce la minimum riscul de transmitere a virusul mai departe.

Distanta fizica trebuie pastrata la cel putin 1 metru in interior, cu obligatia purtarii mastii, si cel putin 1,5 metri in aer liber, atunci cand nu este purtata masca.

DE CATE ORI TREBUIE SA-SI IGIENIZEZE MAINILE INTR-O ZI DE SCOALA

Mainile trebuie igienizate sau dezinfectate ori de cate ori atingem o suprafata care ar putea fi infectata (ex: clante, manere, balustrade, butoane de lift). E important sa ne gandim cine ar fi putut atinge respectiva suprafata inaintea noastra, intrucat cu ajutorul mainilor putem duce mai departe cele mai multe virusuri.

Daca mainile noastre nu sunt igienizate/dezinfectate, atunci NU trebuie sa ne atingem ochii, nasul sau gura, deoarece virusul poate fi pe maini si in acest mod sa ne infectam. Mainile trebuie spalate cel putin 20 de secunde cu apa si sapun sau dezinfectate.

Tinerii sunt afectati intr-o mai mica masura in cazul infectarii cu noul coronavirus (COVID-19), DAR ei pot raspandi virusul, chiar fara sa-si dea seama, catre persoanele varstnice si/sau cu boli cronice (ex: parinti, bunici, profesori, persoane cu deficiente imunologice) in cazul carora infectarea poate avea consecinte extrem de grave.