Reguli noi în magazine! Intră doar cine are coș de cumpărături

De când au fost impuse reguli noi pentru prevenirea răspândirii virusului, au apărut și situații neplăcute. Având în vedere că în zonele mai afectate programul magazinelor a fost redus, oamenii se îmbulzesc la cumpărături în timpul în care supermarketurile sunt deschise, ceea ce nu este deloc un lucru bun.

Condiții de intrare în magazine
În ultima perioadă au tot fost semnalate probleme în ceea ce privește aglomerația. Având în vedere că programul este limitat în multe zone din țară, oamenii se aglomerează să-și facă cumpărăturile atunci când au voie.

Prefectul a explicat că le-a cerut retailerilor să compare aglomerația de acum din magazine, cu cea de dinainte de restricțiile care impun închiderea magazinelor mai devreme, pe parcursul weekend-ului sau a întregii săptămâni. Mai mult, patronii de supermarketuri pot veni cu propuneri care, ulterior, vor fi analize și impuse dacă se dovedesc a fi utile.

“Vom avea de la ei propuneri, le-am cerut deja, am discutat cu dumnealor, le-am spus să analizeze situaţia din weekendul trecut faţă de celelalte sfârşituri de săptămână, când nu era programul redus, şi să vină, dacă constată că au fost comportamente diferite şi că s-au produs aglomerări, să propună nişte măsuri şi să vedem cum putem să-i ajutăm să respecte regulile care sunt deja impuse, respectiv 7 metri pătraţi pe client în marile magazine şi acea distanţare de 2 metri între clienţi în micile magazine.”, a declarat luni Alin Stoica,

Câte coșuri de cumpărături, atâția clienți
În toate magazinele, pe lângă dezinfectarea corectă a acestora, purtarea măștii de proteție corect atât din partea angajaților, cât și a clienților, principala ideea este respectarea distanțării sociale necesare. În acest sens, prefectul a venit cu o propunere inedită, pe care o va prezenta și la ședința de azi.