Rămășițele umane indicate de Gheorghe Dincă NU aparțin Luizei

Potrivit rezultatelor preliminare ale specialiștilor FBI, oasele din lizeră nu îi aparțin Luizei Melencu, așa cum Gheorghe Dincă a susținut de la bun început. La vremea respectivă, „criminalul din Caracal” le-a povestit anchetatorilor că a ucis-o pe Luiza, că i-a pus rămășițele într-un sac și că apoi le-a îngropat în pădure.

Pe 5 august 2019, experții DIICOT și criminaliștii au mers în pădurea de la marginea orașului, acolo unde, la indicațiile lui Gheorghe Dincă, au recuperat un sac în care se aflau mai mult rămășițe umane.

A susținut că era vorba despre Luiza Melencu, însă specialiștii de la București nu au putut confirma sau infirma acest lucru, din cauza nivelului ridicate de degradare al probelor. Drept urmare, pentru stabilirea unui profil ADN, a fost nevoie de intervenția autorităților din State.

Astfel, autoritățile române au apelat la FBI pentru analiza ADN-ului mitocondrial al oaselor, un tip de expertiză foarte amănunțită de care beneficiază doar Statele Unite ale Americii. Chiar dacă de la bun început s-a precizat că nivelul avansat de deteriorare ar putea da bătăi de cap în privința stabilirii unui profil ADN, se pare că s-a putut trage o concluzie.