RAED ARAFAT A ANUNȚAT CĂ BOLNAVII DE COVID NU MAI AU LOC LA SECȚIILE ATI BUCUREȘTI. EI VOR FI TRANSFERAȚI ÎN ALTE JUDEȚE

Creșterea mare a numărului de cazuri COVID-19 în România creează deja probleme în spitale.  Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat că pacienții care suferă de noul coronavirus nu mai au loc la secțiile ATI din București și vor fi transferați la alte spitale din alte județe.

„Aseară s-a luat pentru prima dată decizia de a transfera un pacient Covid de la Terapie Intensivă din București către Spitalul din Ploiești, acolo unde i s-a găsit un loc. Asta este situația reală!

Din păcate, aceste locuri se eliberează doar în momentul în care o persoană se simte mai bine și este mutat de la ATI sau în caz de, Doamne ferește, deces.”, a spus Raed Arafat, la Antena 3.

2.500 de paturi la Terapie Intensivă în toată țara

România are puțin peste 2.500 de paturi de Terapie Intensivă, împrăștiate prin toata țara, în toate orașele. Mai mult, Bucureștiu se pare că nu stă deloc bine la numărul de paturi la ATI, iar acest aspect abia acum începe să fie îngrijorător.

La Victor Babeș există 9 paturi, în timp ce la Marius Nasta sunt regăsite 6 paturi ATI. Spitalul Clinic Colentina are 36 de paturi ATI, în timp ce Spitalul ROL 2 dispune de 24 paturi de terapie intensivă.

Germania, țară care a gestionat pandemia de la început fără prea mari emoții dispune de peste 30.000 de paturi ATI, investind miliarde de euro în dotările din spitale în ultimele luni, special pentru a proteja populația îmbolnăvită de Covid-19.