Raed Arafat, avertisment sumbru despre pandemia de coronavirus: „Este realitatea…”

Raed Arafat a lansat un avertisment extrem de sumbru despre pandemia de coronavirus, pandemie pe care românii au uitat-o deja, deși se manifestă în forță.

Raed Arafat a realizat un avertisment sumbru, în ceea ce privește pandemia de coronavirus și modul în care aceasta se manifestă în plan local, în țara noastră. Potrivit șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, dacă numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus va crește în același ritm alarmant, medicii vor ajunge în situația dramatică de a decide ce pacienți trăiesc și ce pacienți nu. „Sună extrem de cinic, dar este realitatea,” a completat secretarul de stat Raed Arafat.

Raed Arafat, avertisment sumbru despre pandemia de coronavirus: cazurile cresc într-un ritm alarmant

Totodată, secretarul de stat le-a transmis celor care nu cred în COVID-19 că sunt așteptați la spital, acolo unde pacienții sunt tratați în funcție de „primul venit, primul servit!”. Raed Arafat este de părere că ritmul de creștere a numărului de persoane infectate cu noul coronavirus este îngrijorător, mai ales că România înregistrează în prezent mai bine de șase mii de cazuri active de COVID-19.

„Aceste cazuri există, cine nu crede, să caute pe cei care s-au externat și care erau simptomatici. Să spună ei cum s-au simțit când erau în spital. Am văzut în ultima perioadă, unele televiziuni au arătat interviuri cu oameni care au zis clar: n-am crezut și uite că am ajuns și intubat. Atât de greu vorbeau, respirau greu.

Asta nu se înțelege, nu e o gripă obișnuită. Acolo treci prin ea, te vindeci, ai plecat, majoritatea trec prin gripă foarte simplu. Aici vedem că la majoritatea lasă sechele, lasă sechele pulmonare serioase ,” a dezvăluit Raed Arafat, șeful DSU.

„Chiar dacă pare dur ce zic acum, la un moment dat, dacă nimeni nu vrea să creadă și nimeni nu vrea să asculte ne rămâne o singură soluție: așteptăm la spital! Primul venit, primul servit! Stăm și așteptăm și să nu uite lumea că vom ajunge la situația, nu eu, medicii, cum s-a întâmplat în alte țări, să decidă cine rămâne în viață și cine nu. Sună extrem de cinic dar este realitatea,” a mai spus secretarul de stat.