Prof. dr. Adrian Streinu Cercel: “Pandemia se termină în 2023, toate spitalele din România vor deveni Covid”

Prezent în platoul Aleph News, prof. dr. Adrian Streinu Cercel a spus, în exclusivitate la emisiunea “Marius Tucă Show”, care este numărul copiilor internaţi în secţia de ATI a Institutului Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş. Invitatul lui Marius Tucă îţi explică faptul că lupta împotriva epidemiei este o luptă de comunitate, nu poate fi lăsată doar în spinarea medicilor.

Profesorul Cercel a vorbit şi despre tratamentul folosit în cazul copiilor, tratament despre care spune că se administrează în funcţie de greutatea acestora.

Eugenia Foarfecă: Aveţi copii cu coronavirus internaţi pe secţia de ATI?
Streinu Cercel: Foarte puţini. Sunt 21 de copii internaţi astăzi.
Eugenia Foarfecă: Protocoalele de tratament sunt diferite, la părinţi şi la copii?
Streinu Cercel: Da, sunt diferite! Variază în funcţie de greutatea pacientului “

Streinu Cercel crede că “într-un timp, nu foarte îndepărtat, toate spitalele din România vor fi spitale COVID”. De asemenea
prof. Dr. Streinu Cercel a vorbit despre data la care am putea spera că vom scăpa de epidemia care ne-a transformat complet vieţile: „În 2023 se termină!”. Despre metodele de tratament împotriva virusului: „Remdesivirul a venit ca o mare speranţă. Însă dacă îl dai târziu, îl dai degeaba, trebuie să îl dai din faza iniţială”

“În primul rând spitalele nu vor mai semăna cu ce au fost spitalele înainte. Ele vor fi modificate cu circuite total diferite de tip triaj, covid, non covind. Nu mai seamănă nimic cu nimic. Relaţia medic-pacient nu mai seamănă cu ce era până acum.