PRIMUL VACCIN ANTI-COVID AR PUTEA FI MAI PERICULOS DECÂT VIRUSUL? CE SPUN EXPERȚII AMERICANI

Rusia a anunțat că a aprobat primul vaccin din lume împotriva coronavirusului. Acum, însă, experții americani trag un semnal de alarmă.

Vladimir Putin a anunţat, marţi, că Rusia are primul vaccin împotriva coronavirusului și a asigurat populația că acesta va oferi imunitate durabilă. Potrivit conducătorului rus, una dintre fetele sale l-ar fi folosit deja.

Exeprții americani trag, însă, un semnal de alarmă! Epidemiologul Anthony Fauci a declarat că are rezerve serioase în ceea ce privește vaccinul anti-COVID aprobat marți de Rusia și nu crede că ar fi fost supus tuturor testelor.

”Sper că ruşii au dovedit, în mod definitiv, că vaccinul este sigur şi eficient. Mă îndoiesc serios că au făcut asta. Avem o jumătate de duzină sau mai multe vaccinuri. Deci, dacă am vrea să facem rău multor oameni sau să le oferim ceva ce nu funcţionează, am putea începe să facem asta chiar de săptămâna viitoare. Dar nu aşa funcţionează lucrurile”, a explicat Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase din SUA.

Reprezentanții Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au spus că sunt în contact strâns cu Rusia.

”Suntem în contact strâns cu Rusia şi discuţiile continuă. Precalificarea oricărui vaccin trece prin procedee riguroase”, a punctat Tarik Jasarevic, purtătorul de cuvânt al OMS