Prelungirea stării de alertă cu 30 de zile „iminentă”. Ședința de Guvern, după Comitetul Național pentru Situații de Urgență

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, consideră „aproape iminentă” prelungirea stăării de alertă cu 30 de zile. Decizia va fi luată azi în ședința de guvern, care începe la ora 17.00, după ce, în prealabil, premierul Ludovic Orban participă la ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență de la ora 16.00, conform calendarului anunțat de Guvern.

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății, a făcut precizări importante, marți seara, despre prelungirea stării de alertă, despre numărul de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus pe teritoriul țării, dar și despre modul în care va evolua boala în următoarea perioadă. De asemenea, în anumite zone nu este exclusă carantinarea unor localități sau regiuni.

Nelu Tătaru: Nu avem în prezent o evoluție pentru starea de urgență

″În acest moment nu avem evoluţia pentru o stare de urgenţă. Noi suntem pregătiţi pentru o perioadă de două săptămâni, să avem o evoluţie fluctuantă cu creşterea numărului de cazuri, poate un 500, poate 600, poate 700, cu alternanţe în funcţie de numărul de recoltări, de anchetele în desfăşurare. Prelungirea unei stări de alertă după 15 iulie este aproape iminentă”, a spus Nelu Tătaru.

Legea izolării, blocată o săptămână în Parlament

Social-democrații au refuzat săptămâna trecută să treacă prin Parlament proiectul de lege, acuzând „orori judiciare”, potrivit președintelui interimar PSD, Marcel Ciolacu. Proiectul de lege a trecut inițial de Camera Deputaților, cu amendamentele depuse de PSD, dar proiectul a fost blocat în Senat.

Ciolacu spune că președintele Klaus Iohannis șantajează Parlamentul. „Președintele Iohannis susține încălcarea drepturilor drepturilor și libertăților românilor dorită de Guvernul PNL și șantajează Parlamentul. Vrea să ascundă astfel că Executivul a pierdut total controlul asupra pandemiei din cauza propriilor prostii.