Povestea tristă a femeii puse în fața unui divorț neașteptat: „M-a părăsit pentru alta, mai tânără”

Când credea că va trai clipe fericite la cea de-a doua tinereţe, dupa 30 de ani de casnicie,

Violeta a fost pusă în faţa unui divorţ neaşteptat. Doar optimismul a ajutat-o să-şi regăsească fericirea.

„De când vă citesc, ma gândesc să vă scriu. Nu am avut curaj si mi-a fost rusine, însa acum m-am resemnat.
Aveam o căsnicie fericită.

Soţul meu se comporta exemplar, era atent… Copiii noţtri au terminat şcoala, s-au căsătorit, iar noi plănuiam să retrăim romantismul tinereţii. Voiam să ne facem o căsuţă la munte, unde să ne retragem la bătrâneţe.

Chiar nu bănuiam că avea să-mi dea o veste atât de rea. Mi-a spus pe un ton calm că e îndrăgostit. La fel de liniştit mi-a povestit cum relaţia lui durează de ceva vreme, că fata e studentă şi că vrea să se mute împreună cu ea.

Noroc că stăteam confortabil în fotoliu. Nici măcar nu am avut puterea să-i cer alte explicaţii, să-i

fac reproşuri sau să pun întrebări.

Chiar de a doua zi şi-a făcut bagajul şi a plecat. Mă framântam, dar nici nu puteam să acuz tânăra care i-a luat minţile. Singurul regret era că nu am simţit schimbarea lui şi îmi reprosam că l-am lăsat să plece. La scurt timp am primit şi citaţia de divorţ. Am suferit enorm. Copiii mă acuzau că l-am lăsat să scape atât de uşor.

Eu însă îmi văd de viaţa mea, savurez fiecare clipă petrecută alături de nepoţi şi, chiar dacă am un prieten de suflet, nu m-aş mai căsători pentru nimic în lume. Pentru că viaţa merită savurată, trăită frumos, decent, în linişte, chiar şi la 55 de ani.”