Poveste Înfiorătoare! O tânără de 18 ani a rămas fără un picior din cauza Covid-19 și s-a trezit după o lună din comă

Coronavirusul afectează, de regulă, persoanele mai în vârstă, însă nici tinerii nu sunt imuni în fața lui. Un exemplu este cazul unei baschetbaliste de doar 18 ani din Belgia, căreia i-a fost amputat piciorul din cauza COVID-19.

Elia Fontaine, originară din orășelul Wanze, s-a aflat timp de trei săptămâni în comă, după ce a fost infectată cu SARS-CoV-2. Când s-a trezit la spitalul din Bruxelles, tânăra sportivă a aflat că medicii au fost obligați să-i amputeze piciorul drept.

”Am adormit pe 18 martie și m-am trezit pe 15 aprilie”, a spus Elia. Deși a rămas fără picior, doctorii i-au explicat fetei că a avut mare noroc, din moment ce mii de oameni au murit din cauza noului coronavirus.

”Când m-am trezit, credeam că e a doua zi. Că doar am tras un pui de somn. Trecuse însă aproape o lună, nu mai aveam noțiunea timpului”, a povestit Elia Fontaine, care și-a amintit primele simptome avute.

Elia Fontaine: ”Când m-am trezit din comă, erau peste 4.000 de morți!” Înainte să ajungă la spital, sportiva vomita și se simțea foarte răcită. ”I-am spus mamei să mă ducă la spital”, a zis belgianca. ”Când am ajuns acolo, doar patru oameni muriseră de COVID-19. Când m-am trezit eu, erau peste 4.000 de morți”, a mai povestit ea.

Acum, Elia visează să își revină complet și să se întoarcă la marea ei iubire: baschetul. Cu ajutorul unui prieten, a strâns 60.000 de euro printr-un crowdfunding pe internet, bani din care își va cumpăra o proteză care o va ajuta să meargă din nou.

Înainte să se îmbolnăvească, belgianca juca la echipa Union Huy Basket, dintr-o ligă regională a țării. ”Prioritatea mea e să revin pe terenul de baschet. Dacă voi reuși, cred că asta va fi cea mai mare victorie a mea”, a încheiat Elia Fontaine.