Planta care face și cartofi, și vinete. A strâns o mulțime de aprecieri! Iata unde o gasesti

O nouă reușită a legumicultorului român Vali Cucu! A obținut planta care face și cartofi, și vinete. A strâns o mulțime de aprecieri!

Pasionatul de legume Vali Cucu din județul Neamț își trece în palmares o nouă reușită. Cultivatorul român a obținut anul acesta o plantă de cartof care a rodit și vinete.

Realizarea vine după ce anii trecuți, legumicultorul a altoit planta de cartof cu roșie. Acum a aplicat aceeași tehnică și pentru vinete.

“M-am gândit la mai multe variante până când am realizat că, pentru a avea în pământ cartofi și la suprafață roșii, trebuie să faci altoire.

Am vazut pe internet câteva persoane care încercau să vândă semințe de roșii cartof. Din experiență vă spun că acest lucru nu e posibil”, a declarat pentru Agrointeligența Valentin Cucu, legumicultor și păstrător de semințe de legume tradiționale, din comuna Bălțătești, județul Neamț.

“Este vorba de o altoire simplă, care se face în V. Nu implică vreo tehnologie ieșită din comun! Orice om care se pricepe o poate face. Pentru reușita culturii ai nevoie de un cartof productiv și o roșie care face fructe de mărime mică spre medie.

Pentru partea superioară, merg foarte bine roșiile cherry. Este importantă alegera soiului, atât pentru cartof, cât și pentru roșii, pentru că, cele două plante trebuie să consume în mod echilibrat nutrienții din sol, astfel încât soiurile alese să producă o cantitate similară de legume”, ne-a vorbit păstrătorul de soiuri vechi de legume despre importanța alegerii plantelor pentru altoire.

Acesta a subliniat faptul că alegerea soirilor ce vor fi altoite se face în funcție de rezultatele pe care dorești să le obții.