Persoanele Cu Grupa De Sânge A, Mai Predispuse La Covid-19. Ce A Arătat Un Studiu

Virusul covid-19 este atent studiat de cercetătorii din întreaga lume. Cei din Wuhan și Schenzhen au anunțat că au descoperit o particularitate a acestui virus. Și anume, faptul că „atacă” cu preponderență persoanele cu grupa de sânge A (II). Cine, însă, e mai puțin predispus să ia acest virus?

Teoria unor cercetători chinezi: „Persoanele cu grupa de sânge A sunt mai predispuse”
mgid 2
Oamenii de știință chinezi au făcut un studiu pe baza a 2.200 de pacienți contaminați cu virusul COVID-19, pentru a aflat cât mai multe lucruri. Așa au descoperit că persoanele cu grupa de sânge A (II) sunt mai vulnerabile și mai predispuse la contractarea acestui virus. Asta în timp ce persoanele cu grupa de sânge 0 (!) sunt mai puțin afectați.

Specialiștii au aflat totodată și că pacienții cu grupa de sânge A au șanse mai mari și la dezvoltarea unor simptome mai severe ale covonavirusului. La baza acestei teorii au stat 206 de persoane care au murit în urma virusului Covid-19 din Wuhan. 85 dintre aceste persoane aveau grupa de sânge A (II).

Grupa de sânge 0 mai ferită de coronavirus
Cercetătorii au descoperit că cei cu grupa de sânge 0 prezintă un risc semnificativ mai mic de a contracta boala decât celelalte. „Grupa sanguină 0 a avut un risc semnificativ mai mic pentru boala infecțioasă în comparație cu celelalte grupe”, potrivit unui document făcut public de South China Morning Post.