PĂRINȚII SE TEM SĂ-ȘI TRIMITĂ COPIII LA ȘCOALĂ: ” FOCARELE DE COVID-19 ÎN ŞCOLILE DIN ROMÂNIA VOR FI INEVITABILE”

Noul an școlar începe pe 14 septembrie, însă, părinții se tem să-și trimită copiii la școală! Specialiștii și reprezentanții asociațiilor de părinți susțin că focarele de COVID-19 în şcoli vor fi inevitabile după începerea cursurilor.

”Izolare, unde? Astea sunt teorii foarte frumoase, dar, în practică, la 40% din şcolile noastre, mai ales în rural, este imposibil de respectat.

Dacă sunt doi sau trei dintr-o clasă, îi bag în aceeaşi încăpere sau în 3 încăperi diferite? Că s-ar putea ca unul să aibă un simplu rinovirus de sezon şi altul să aibă un debut de COVID-19”, a declarat epidemiologul Geza Molnar, potrivit Mediafax.

”O parte dintre părinţi au copii care se află în categoria de risc sau părinţii se află în categoria de risc, iar pentru aceştia nu avem nici până în ziua de astăzi opţiunea de a nu-şi trimite copiii la şcoală. Cel puţin, la nivelul Bucureştiului,

şcolile sunt pregătite pentru a face faţă unui asemenea scenariu, hibrid, unde o parte din copii pot merge la şcoală iar o parte pot urmări în timp

real ceea ce se întâmplă la clasă. Avem o suprapopulare a unităţilor şcolare, iar scenariul verde este imposibil de implementat”, a spus și preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi, Eugen Ilea.