O singură cană pe zi este arhisuficientă

Anghinarea aduce o mulțime de beneficii sănătății.

Pe lângă protejarea ficatului, are un bogat conţinut de inulină, substanța care îmbunătăţeşte tranzitul intestinal, ajută la stimularea sistemului imunitar şi creşte asimilarea calciului şi magneziului în organism.

Anghinarea are proprietăţi detoxifiante și, totodată, stimulează secreţia biliară datorită unor substanțe precum ciarina.

Partea comestibilă a plantei are o concentraţie redusă a acestei substanţe, cea mai mare parte a ei găsindu-se în tulpină și în frunze.

Infuzia din frunze de anghinare este cea mai eficace în stimularea ficatului. Polifenolii din anghinare sunt eficienţi în lupta împotriva cancerului de ficat, provocând apoptoza celulelor canceroase ale ficatului.

Cum se prepară?

Adaugă 2-3 grame de anghinare mărunțită (se găsește la orice plafar sau farmacie cu produse naturiste), apoi toarnă 200 mL de apă fierbinte.

Acopera cana cu o fafurie ceramică, curată. Așteaptă 5 – 8 minute și apoi strecoară ceaiul. Ceaiul obtinut este recomandat să-l consumați de 2 ori pe zi, impartit, înainte cu 15 – 20 de minute de prânz și 30 de minute înainte de cină.