O nouă boală bacteriană a fost scăpată dintr-un laborator din China! S-au infectat deja mii de oameni

Cateva mii de oameni din nord-vestul Chinei au fost testati pozitivi pentru o boala bacteriana, au declarat marti autoritatile din domeniul sanatatii. Bacteriei brucella este responsabila de bruceloza, cunoscuta si sub denumirea de febra Malta.

Boala, cunoscuta si sub denumirea de febra malteza sau febra mediteraneana, poate provoca dureri de cap, dureri musculare, febra si oboseala. Desi acestea pot disparea, unele simptome pot deveni cronice sau nu vor disparea niciodata, cum ar fi artrita sau inflamarea anumitor organe, potrivit Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC) din Statele Unite .

Transmiterea de la om la om este extrem de rara, potrivit CDC. In schimb, majoritatea oamenilor sunt infectati prin consumul de alimente contaminate sau prin inspiratia bacteriilor – ceea ce pare sa fie cazul in Lanzhou.

Acest focar a rezultat din scaparea bacteriei din laboratorul de la fabrica de produse farmaceutice biologice Zhongmu Lanzhou. Acest lucru s-a intamplat in iulie- august, anul trecut, potrivit Comisiei de sanatate a orasului. In timp ce producea vaccinuri Brucella pentru uz animal, fabrica a folosit dezinfectanti si produse igienice expirate – ceea ce inseamna ca nu toate bacteriile au fost eradicate in gazele reziduale.

Acest gaz rezidual contaminat a format aerosoli care contineau bacteriile – si s-au imprastiat in aer, transportati de vant pana la Institutul de cercetare veterinara din Lanzhou, unde a izbucnit prima data focarul.

Alte cazuri de infectare au aparut la studentii si angajatii Universitatii Lanzhou. Focarul s-a raspandit chiar si in provincia Heilongjiang, in extremitatea nord-estica a tarii.