O fetita de 10 ani a decedat asfixiata, facand provocarea ”jocul fularului” pe TikTok

Fetita a ajuns la urgenta in stare foarte grava: stop cardiac din cauza asfixiei prelungite . Medicii au reusit initial sa refaca bataile inimii, dar, dupa ore de coma profunda, a decedat.

Parintii ei au gasit-o lesinata. Conform primelor reconstructii ale incidentului, fetita juca un joc absurd la moda pe reteaua sociala Tik Tok .

Ce este Blackout Challenge(”jocul fularului” )

Blackout Challenge este un test de rezistenta care consta in filmarea sau fotografierea in timp ce iti provoci lesinul . Cu franghii, esarfe sau orice gasesti. O centura, in cazul fetei din Palermo.

Scopul provocarii Blackout este de a urmari sentimentul de euforie, in convingerea gresita ca o asfixiere temporara poate provoca aceasta placere. O provocare pe scara larga pe retelele de socializare si care a alarmat multi medici din sistemul de sanatate .

Chiar si fetita din Palermo ar fi urmat toti pasii jocului inainte de se sufoca si a cadea la pamant.

Parintii, care au intervenit prompt, au transportat copilul la spitalul Di Cristina din Palermo. Din pacate, insa, inima ei s-a oprit cateva minute, dar foarte pretioase, inainte de a incepe din nou sa bata datorita manevrelor de resuscitare efectuate in camera de urgenta.

Din pacate, insa, fata din Palermo a murit dupa cateva ore.

”Jocul fularului” – in care copiii isi blocheaza respiratia pana la lesin, pentru a experimenta senzatii tari – provoaca in fiecare an accidente, unele mortale.

Parintii fetei au povestit cotidianului La Repubblica faptu ca alta sora a Antonellei, in varsta de noua ani, le-a explicat ce s-a intamplat. ”Antonella se juca jocul asfixierii”.

Autoritatile au declarat ca TikTok a fost interzis „prelucrarea in continuare a datelor utilizatorilor pentru care nu exista o certitudine absoluta a varstei si, in consecinta, a respectarii dispozitiilor referitoare la cerinta varstei”.