O femeie în vârstă de 41 de ani, reacție ciudată după imunizarea cu AstraZeneca

Fața, brațele, pieptul, spatele și picioarele unei femei sunt pline de o erupție, după ce s-a vaccinat cu AstraZeneca. 

Leigh King, din North Lanarkshire, Scoția, acuză faptul că, în mod misterios, corpul ei s-a umplut de bubițe, imediat după ce s-a vaccinat.

„Corpul meu era atât de inflamat și în mod constant fierbinte. Nu m-am mai confruntat cu asemenea dureri până acum … și ca să fiu sinceră, e cea mai grea perioadă din viața mea.”, a declarat femeia.

Femeia în vârstă de 41 de ani s-a vaccinat deoarece are grijă singură de fiul ei, Aidan, de doar 13 ani care suferă de autism. Doamna King a declarat că nu a putut avea grijă de fiul ei, din cauza durerilor cauzate de inflamație. În plus, femeia susține că a mers la spital pentru a cere ajutorul de trei ori, dar a fost refuzată de către medici, în ciuda faptului că la ultima vizită abia mai putea merge.

Apariția urticariei reprezintă un efect advers rar al vaccinului AstraZeneca – apare la o persoană dintr-0 sută – și au fost înregistrate 7,795 de asemenea cazuri până în prezent. Deocamdată nu este clar dacă femeia a suferit o reacție alergică la ser, sau dacă urticaria a apărut ca urmare a reacției sistemului ei imunitar la vaccin.

Peste 3,4 milioane de persoane au fost vaccinate în Marea Britanie până acum, majoritatea cu serul de la AstraZeneca. Dermatologii britanici susțin că urticaria ar fi putut să apară ca urmare a mai multor altor factori și nu neapărat din cauza vaccinului.