„Suntem rupți! Avem și noi familii!” Situație dramatică într-unul dintre cele mai spitale COVID din țară: „Eroi care au parte de înjurături”

Managerul Spitalului Mioveni, dezvăluiri șocante: „În spitalul COVID avem doar trei medici infecţionişti, ATI-şti nu avem , este unul singur pe prestări servicii.”

Spitalul din Mioveni este printre puținele unități medicale cu dotări ultramoderne din țară și singurul construit, de la zero, în ultimii 30 de ani. Cu toate astea, managerul spitalului atrage atenția asupra unei situații disperate: nu există medici.

Situație dramatică în spitalul din Mioveni: „Ne-am făcut deja datoria, nu mai putem, suntem rupţi!”
„Obosiţi e puţin spus, suntem extenuaţi. Oameni care deja au fost, care deja au luptat în faţă, la covid, şi ne spun, dar ne-am făcut deja datoria, nu mai putem, suntem rupţi, avem şi noi familii. Aceşti oameni sunt eroi şi sunt nişte eroi care au parte de multe înjurături. Nu poţi să vii la ei cum vii într-un spital normal, la salon, cum sună soneria, nu poţi, pentru că de fiecare dată trebuie să te echipezi. Unii dintre ei spun, vai, dar nu ne-a prins vena din prima, este foarte greu în momentul în care ai combinezon, ai două perechi de mănuşi, ai ochelari, dacă porţi şi ochelarii tăi, după aceea ai şi ochelari de protecţie, şi vizieră, se aburesc imediat din cauza măştii, foarte greu vezi. Nu mai ştim de unde să luăm oameni, dacă se contaminează un procent mic, efectiv nu mai avem de unde să luăm oameni să-i înlocuim!”, a declarat medicul Horia Trăilă, managerul spitalului din Mioveni, citat de Mediafax.

În județul Argeș, de la începutul pandemiei, au fost confirmate 3.705 cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 98 în ultimele 24 de ore.

Până la data de 5 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 56.550 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 28.584 de pacienți au fost declarați vindecați și 5.370 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.309 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.