Noi restricţii în România. Raed Arafat: Circulaţia va fi permisă până la ora 20:00, iar magazinele se vor închide la ora 18:00 DOCUMENT

Noi restricţii au fost adoptate în şedinţa de guvern de joi seară. Raed Arafat a anunţat că circulaţia în zonele în care rata de infectare a depăşit 4 la mia de locuitori va fi permisă până la ora 20:00. Noile măsuri vor intra în vigoare începând de vineri seară.

Noi restricţii în România. Raed Arafat a anunţat că circulaţia va fi restricţionată în weekend, în localităţile în care rata de incidenţă depăşeşte 4 la mie. Măsurile se vor lua automat pe baza incidenţei cazurilor de infectare.

„În cursul saptamanii care a trecut am avut o sedinta unde a fost discutata situatia actuala, au fost propuse mai multe masuri care au fost discutate astazi.

Măsurile care au fost adoptate sunt:

– Referitor la intervalul orar în care este permisă circulaţia – unde incidenţa este peste 4 la mie în ultimele 14 zile – în timpul week-endului vineri, sâmbătă, duminică circulaţia să fie permisă doar până la ora 20.00. La operatorii economici activitatea să fie redusă până la ora 18.00. Revenirea asupra acestor măsuri se face când se revine sub 3,5 la mie.

– Dacă incidenţa depăşeşte 7,5 la mie, circulaţia va fi până la ora 20.00 pe toată durata săptămânii, iar operatorii economici funcţionează până la ora 18.00 pe toată durata săptămânii. Se revine asupra măsurii când rata scade sub 7 la mie. Cei care vor ieşi din casă după ora 20:00 vor avea nevoie de declaraţie pe propria răspundere.