Noi dezvăluiri despre relaxarea de la 1 iunie. Până la cât ar putea circula românii

Data de 1 iunie este una dintre cele mai așteptate, exact cum s-a întâmplat și vara trecută, când a fost planificată relaxarea restricțiilor. După o perioadă lungă de restricții și carantină de noapte, românii speră că vor primi vești mai bune din prima zi de vară și vor avea ceva mai multă libertate de circulație.

Propunerile de relaxare pentru 1 iunie
Despre data de 1 iunie se vorbește tot mai mult în ultima vreme, pentru că atunci vor avea loc mai multe relaxări. Restricțiile considerate dure de mulți în acest moment ar putea lua sfârșit în curând, dacă lucrurile evoluează așa cum trebuie în țara noastră și campania de vaccinare înaintează considerabil.
Relaxarea carantinei de noapte
Alte surse au mai declarat că autoritățile ar fi propus chiar relaxarea carantinei de noapte. Astfel, din vară, românii ar putea circula până la ora 23.00 sau chiar până la miezul nopții, spre deosebire de acum, când avem liber doar până la 22.00, după care trebuie să motivăm deplasarea noastră.

Dacă această măsură va fi agreată, și operatorii economici vor putea să aibă un program mai lung decât în prezent, respectiv magazinele, terasele, restaurantele, care acum se închid cel târziu de la ora 21.00.

Autoritățile continuă să încurajeze oamenii să se vaccineze, explicând că imunizarea este singura soluție pentru revenirea la viața normală. Deși nu se va mai ține cont de numărul de 5 milioane de vaccinați, situația depinde de evoluția campaniei de vaccinare.